MISSILHOTELLET

PRESSEN SKRIVER

Litteratursiden.dk v/Arne Larsen
”… Historien er både overraskende, spændende og tankevækkende. Der må ligge en omfattende research bag historien, og de aktuelle problemstillinger omkring staten Afghanistans fremtid efter 2014 er skildret særdeles troværdigt. Især forekommer det meget tankevækkende, at forfatteren overbevisende får skildret en faktor, der involverer Iran i området, og at taberne i denne storpolitiske konflikt i virkeligheden er den almindelige afghaner.
Ud over at være en politisk roman og en spændingsbog er historien også en dannelsesrejse for hovedpersonen. David starter med at være overbevist idealist, hvor han mener, at hans hjælpeorganisation er med til at gøre en forskel, men oplevelserne i Afghanistan gør ham efterhånden mere og mere kynisk og opgivende. Dette føjer endnu en flot dimension til en på alle måder interessant historie.”
http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/missilhotellet-af-keld-broksoe

U-landsnyt.dk v/Lis Garval: ”Missilhotellet” – mere end kulørt spænding
”… den er mere end en fængslende og på mange måder utrolig historie, der alligevel godt kunne være sand. Formentligt. Som handlingen udfolder sig, giver den læseren et indblik i det komplekse afghanske samfund - og måske en forståelse for, hvorfor krigen mod Taleban ikke kan vindes af udenlandske militære styrker. Det er dog ikke et politisk budskab, der står centralt i ”Missilhotellet” og ej heller en stilling for eller imod den internationale militære intervention. Men forfatteren får alligevel sagt meget om vestlig naivitet og uvidenhed om forholdene i Afghanistan og afghansk kultur og følgelig manglende succes - spild af milliarder af kroner - i nok velmente bestræbelser på at skabe fred og udvikling.
(…) Hvordan flugten foregår og ender? Det må jeg anbefale, man læser sig til. ”Missilhotellet” giver megen kulørt spænding og er samtidig forfatterens beske kommentar til vores vestlige engagement i Afghanistans udvikling. Man kan som læser godt mærke, at Keld Broksø har besøgt landet mange gange – første gang i 1986 og har dyb respekt for den afghanske befolkning.”
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/09-06-14/missilhotellet-mere-end-kul-rt-sp-nding

Vejle Amts Folkeblad v/Arne Mariager – ”Den idealistiske lus mellem to sorte negle”
”…midt i den lange række af spændingsromaner om Afghanske soldater, om udsendte soldater og deres traumatiske tilbagekomst osv. osv. står denne roman som noget særligt. Det er en helstøbt fortælling, der både rummer en masse spænding og drama, en kolossal viden om forholdene i det krigshærgede land og om internationalt samarbejde og de problemer, der gang på gang forhindrer det samarbejde.”(…) ”En absolut god thriller, der giver stof til eftertanke. Broksøs historie virker overbevisende. Hvis det er tilfældet bør de internationale hjælpeorganisationer trimme egne rækker i en fart. Samtidigt er det også en bog, der slår en tyk streg under, at der ikke findes nemme løsninger i Afghanistan."

Berlingske Tidende v/Merete Reinholdt: Journalisten Keld Broksø har skrevet en vidende og interessant fortælling om iransk-amerikanske studehandler i et krigshærget og korruptionsramt Afghanistan
”At Afghanistan er andet end krig, terror og Taleban, kan man forvisse sig om ved at læse den danske journalist Keld Broksøs indsigtsfulde og fakta-fyldte spændingsroman »Missilhotellet«. Her er daglige nyhedsreportager kogt sammen til en bred fortælling om et land med stolte, men kuede borgere og om udenlandske interesser, der handler om andet end fred og fordragelighed …”
http://www.b.dk/boeger/mission-afghanistan

Europabevægelsens nyhedsbrev v/Jens-Kristian Lütken
… Keld Broksøs spændingsroman er mere aktuel end nogensinde før. Mens Vesten har blikket rettet mod Islamisk Stat, så kan Afghanistan hurtigt gå helt i opløsning. Broksø kender Afghanistan bedre end de fleste, blandt andet som udsendt medarbejder for Morgenavisen Jyllandsposten i 1990’erne. Forfatterens store viden om Afghanistan er bogens helt store force, og det er i grunden mærkeligt at der ikke er skrevet flere spændingsromaner med Afghanistan som scene, for der findes knapt et land der er mere dramatisk, fascinerende og brutalt end netop Afghanistan.
http://eubev.dk/nyheder/fokuseuropa/695-boganmeldelse-missilhotellet-af-keld-brokso

Bogpusheren.dk v/Jannik Lunn:
… Der er masser af lokalkolorit over Broksøs roman, og man kan godt mærke, at han er godt inde i stoffet. Det er en velskrevet international thriller eller politisk roman, om man vil.
http://bogpusheren.dk/krimianmeldelser.html

Lokalavisen Frederiksberg v/Holger Ruppert
Et forrygende indviklet spil garneret med tonsvis af viden om de faktiske forhold om et land, der ikke sig styre af fremmede, blandes med en heftig kattens leg med musen. Broksøs hovedperson David bliver hvirvlet ind i et vanvittigt spil. ”Missilhotellet” har karakter af en spændingsroman, men er lige så meget en demonstration af håbløsheden i et land, der igen bliver svigtet. Sine steder usandsynligt spændende.
http://ftp-lokalavisen-frb.dk/arkiv/1086/#p=24

Krimi-Cirklen.dk v/Hanne Pedersen:
Der sker voldsomme ting, David fængsles flere gange og hans kone kidnappes under et besøg i Afghanistan.
Det er en hæsblæsende kamp om magten over Afghanistan og hjælpeorganisationernes penge.
Forfatteren er journalist og har selv opholdt sig i Afghanistan. Han er ekspert på området og historien er nok ikke langt fra virkeligheden. Spændende læsning.
http://www.krimi-cirklen.dk/index.php/forlag-l-a/skriveforlaget

Bibliotekernes lektørudtalelse v/Michael Olsen:
Bogen ”Missilhotellet” er for yndere af spændingsbøger, men nok mest til mænd, da historien handler meget om krigen i Afghanistan og efterdønningerne af selvsamme. (…) Historien er elementært spændende, og mens man læser bogen, spekulerer man over, hvad der mon nu skal ske for hovedpersonen, og om han mon overlever. Forfatteren Keld Broksø er journalist, og har beskæftiget sig en del med Afghanistan, og man kan godt mærke, at han ved, hvad han skriver om. (…) Bogen kan anbefales især til mænd, der kan lide at læse om beskidt politik, krig og efterretningstjenester.

Bogblogger.dk v/Andreas Krog:
Afghanistan anno 2014 danner rammen om fortællingen. Og det er en særdeles velvalgt kulisse, som Keld Broksø uden tvivl har stort kendskab til. Broksø formår at inddrage en række aktuelle problemstillinger fra virkelighedens Afghanistan i fortællingen på en særdeles virkefuld facon. Problemstillinger som bliver siddende i baghovedet efter sidste side er læst. Om hvordan Iran i stigende grad er ved tage kontrol med især den vestlige del af Afghanistan i takt med at USA og de øvrige vestlige landes soldater rejser hjem. (…) "Missilhotellet” burde være en bog, der kunne sælges i et pænt antal. For den er velskrevet med en realistisk og superinteressant fortælling, der drager paralleller til virkelighedens verden.
http://bogblogger.dk/?p=17210

Frederiksbergbladet – interview:
”Kom helt tæt på Afghanistan”: Torsdag den 15. Maj vil forfatter og udlandsfarer Keld Broksø med ord og billeder holde et levende og tankevækkende oplæg hos Boghandleren på Godthåbvej 32 A om hans fjerde og netop udkomne spændingsroman ”MISSILHOTELLET”.
http://www.e-pages.dk/bgmonline_fb/373/

Hvidovre Avis – interview:
Kendt Hvidovre-journalist udgiver dramatisk roman om Afghanistan.
http://hvidovre.lokalavisen.dk/afghanistans-daarlige-mave-/20140327/artikler/703279871

Vestegnen –- interview:
Keld Broksø - der er uddannet journalist - skriver spændingsromaner, og inspirationen kommer i høj grad fra egne oplevelser gennem talrige ophold i Afghanistan. Hans forfatterskab kan kort karakteriseres som spændingsromaner på globalt plan.
http://www.sn.dk/vestegnen/tre-vestegns-forfattere-i-faengsel/artikel/398304#.Uz50BNzXUgY

FORSIDE
HOVED- OG BIPERSONER
LÆS KAPITEL 1
DERFOR AFGHANISTAN – OG BERLIN
AFGHANISTAN OG BERLIN – TIDSLINJER
FORFATTEREN – OG FOREDRAG

KØB BOGEN